Hairgoals, Hairstyle, Tips

Έχεις σγουρά μαλλιά; Δες πώς να τα φροντίσεις!

 

Όλοι οι τύποι μαλλιών είναι ιδιαίτεροι, όμως τα σγουρά μαλλιά είναι μια ξεχωριστή κατηγορία. Τα κυματιστά -σπαστά μαλλιά, χρειάζονται συγκεκριμένη φροντίδα για να αναδειχθούν.
Πάμε να δούμε μερικές συμβουλές και υγιείς και καλοσχηματισμένες μπούκλες.

 

1. Επίλεξε τα σωστά προϊόντα για τον δικό σου τύπο μαλλιών

Ίσως και η πιο χρήσιμη συμβουλή που θα ακούσεις, είναι η χρήση προϊόντων που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες των σγουρών μαλλιών. Επίλεξε σαμπουάν και conditioner για σγουρά μαλλιά, τα οποία έχουν ενυδατική σύνθεση ώστε να ενισχύσουν την τρίχα με την απαραίτητη υγρασία και ενυδάτωση που τόσο έχουν ανάγκη. Ενυδάτωση σημαίνει και λιγότερο φριζάρισμα. Όποιο τύπο σγουρών μαλλιών και αν έχετε σίγουρα η σειρά curl control από την Saryna Key θα καλύψει τις ανάγκες σας.

 

2. Δώσε την απαραίτητη προσοχή στο λούσιμο

Όχι τόσο στην ίδια τη διαδικασία, όσο στη συχνότητα που συμβαίνει. Καλό είναι να αποφύγεις το καθημερινό λούσιμο, καθώς το νερό αφαιρεί την απαραίτητη υγρασία από την τρίχα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα αρκούν, ενώ υπάρχουν πάντα τα ξηρά σαμπουάν για να τα φρεσκάρεις στα ενδιάμεσα λουσίματα. Ωστόσο, σημαντικό ρόλο έχει και η πετσέτα που χρησιμοποιείς μετά το λούσιμο. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι πετσέτες με μικροϊνες μειώνουν το χρόνο στεγνώματος, δεν μπερδεύουν τα μαλλιά και τα προστατεύουν από το φριζάρισμα και τα σπασίματα.

 

3. Ενυδάτωση και προστασία

Πριν από κάθε σου χτένισμα, χρησιμοποίησε κρέμα leave-in για να τα κρατήσεις ενυδατωμένα, να τα ξεμπερδέψεις εύκολα με την βούρτσα, αλλά και για να τα προστατέψεις από τα εργαλεία θερμότητας.

4. Σωστά προϊόντα styling

Τέλος, υπάρχουν προϊόντα styling που θα σου χαρίσουν τις τέλειες καλοσχηματισμένες μπούκλες, χωρίς να επιβαρύνουν τα μαλλιά σου, όπως επίσης θα σε βοηθήσουν πολύ στο φορμάρισμά τους ακόμη και χωρίς τη χρήση θερμότητας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *